О проекте

Ежегодная Ресторанная Премия призвана помочь в развитии и популяризации ресторанной индустрии в нашей стране и отметить лучшие заведения за год

ОПИСАНИЕ ПРОЕКТА:

Ежегодная Ресторанная Премия призвана помочь в развитии и популяризации ресторанной индустрии в нашей стране и отметить лучшие заведения за год.

ЛОЙИҲА ҲАҚИДА:

Анъанавий Ресторан Мукофоти юртимизда ресторан саноатини оммалаштиришга ривожлантиришга кўмаклашиш ва йилнинг энг яхши масканларини эътироф этишга мўлжалланган.

Регламент определения победителей

1-й этап: Народное Голосование.
Период этапа: Октябрь - Январь

Победители народного голосования определятся путем онлайн голосования на сайте. Каждый зарегистрированный через телеграмм-бот пользователь может проголосовать только за одно заведение в каждой номинации.

Заведения получившие наибольшее количество голосов получают диплом «Выбор Посетителя».

2-й этап: Определение Лауреатов Премии.
Период этапа: Период этапа: Январь

Лауреаты премии определяются тайным голосованием Большого Жюри - 50-ю представителями бизнеса, культуры, сферы HORECA и дипломатического корпуса. Каждый член жюри выберет 3 кандидатов в каждой номинации из long-list (10 кандидатов), который будет составлен из лидеров Народного Голосования. Каждый член жюри имеет право внести одно заведение в свой список.

Большое Жюри не определяет победителя в номинациях «Лучший Шеф-повар», «Открытие года», «Выбор рестораторов», «Гран-При»

Каждое заведение может номинироваться Большим жюри только в одной номинации. Допускается повторное внесение собственного кандидата в номинациях «Лучший интерьер» «Тренд года» и «Открытие года»

Заведение, набравшее в сумме наибольшее количество упоминаний в каждой номинации станет Лауреатом Премии.

Подсчет голосов будет проведен аудиторской компанией в день Церемонии Награждения в присутствии Почетного Жюри: Председателя и членов, неоднократно принимавших участие в дегустациях и предыдущих церемониях.

Почетное Жюри выберет Лауреата в номинациях «Гран-При: Лучшее Заведение Года» тайным голосованием из кандидатов short-list - трех заведений, набравших наибольшее количество голосов по итогам голосования Большого Жюри, а также в номинации «Открытие года» из кандидатов long-list народного голосования.

Почетное Жюри полномочно решать все спорные случаи и проголосовать за кандидатов, набравших равное количество по итогам голосования Большого Жюри.

Все члены жюри оценивают заведения по регламенту премии, описанному ниже.

Лауреаты Ресторанной Премии объявляются на Торжественной Церемонии Награждения.

Список Лауреатов публикуется в средствах информации компании MYDAYTV и других в течении 7 дней после Церемонии Награждения. Каждый этап голосования закрепляется письменно или в электронном виде.

Ғолибларни аниқлаш регламенти

1-Босқич: Халқ Танлови

Халқ танлови. Босқич муддати: Октябрь - Январь

Энг кўп овоз тўплаган масканлар «Меҳмонлар Танлови» дипломига эга бўладилар.

2-Босқич: Мукофот Лауреатларини Аниқлаш.

Мукофот совриндорлари бизнес, маданият, HORECA соҳаси ва дипломатик корпуснинг 50 нафар вакилидан иборат Катта ҳакамлар ҳайъати томонидан яширин овоз бериш йўли билан аниқланади. Ҳакамлар ҳайъатининг ҳар бир аъзоси халқ овоз бериши натижасида тузилган лонг-листъдан (10 нафар номзод) ҳар бир номинацияда 3 нафар номзодни танлайди. Ҳакамлар ҳайъатининг ҳар бир аъзоси битта муассасани ўз рўйхатига киритиш ҳуқуқига эга.

Катта Ҳайъат «Энг Яхши Бош Ошпаз», «Йил Очилиши», «Рестораторлар Танлови», «Гран-При» номинацияларида ғолибни аниқламайди.

Ҳар бир муассаса Катта ҳакамлар ҳайъати томонидан фақат битта номинацияда эътироф этилииши мумкин.

"Энг яхши интерьер", "Йил тренди" ва "Йил кашфиёти" номинацияларида ўз номзодини такроран киритишга рухсат берилади. Ҳар бир номинацияда энг кўп эътироф этилган муассаса Мукофот совриндори бўлади.

Овозлар аудиторлик компанияси томонидан тақдирлаш маросими куни Фахрий Ҳакамлар ҳайъати: Раис ва дегустацияларда ҳамда аввалги маросимларда бир неча бор иштирок этган аъзолар иштирокида ҳисобланади.

Фахрий ҳакамлар ҳайъати "Гран-при: Йилнинг энг яхши муассасаси" номинациясида ғолибни яширин овоз бериш орқали шорт-листъдан - Катта ҳакамлар ҳайъати овоз бериш натижаларига кўра энг кўп овоз тўплаган учта муассаса номзодларидан аниқлайди.

Фахрий Ҳакамлар ҳайъати барча низоли ҳолатларни ҳал қилиш ва Катта Ҳакамлар ҳайъатининг овоз бериш натижалари бўйича тенг миқдорда овоз тўплаган номзодларга овоз бериш ваколатига эга.

Ҳакамлар ҳайъатининг барча аъзолари муассасаларни қуйида тавсифланган мукофот тартиби бўйича баҳолайдилар.

Ресторан мукофоти совриндорлари тантанали тақдирлаш маросимида эълон қилинади. Совриндорлар рўйхати MYDAYTV ва бошқа компанияларнинг ахборот воситаларида тақдирлаш маросимидан кейин 7 кун ичида эълон қилинади.

Овоз беришнинг ҳар бир босқичи ёзма ёки электрон шаклда тасдиқланади.

РЕГЛАМЕНТ И КРИТЕРИИ ОЦЕНКИ ЗАВЕДЕНИЙ.

Каждый член экспертного Жюри выставляет на специальном бланке баллы по каждому из нижеприведенных критериев письменно каждому заведению из числа финалистов. Каждый бланк заполняется членом Жюри лично.

ЖЮРИ ОЦЕНИВАЕТ ЗАВЕДЕНИЯ СОГЛАСНО СЛЕДУЮЩИМ КРИТЕРИЯМ:

Кухня (оценивается по 10-бальной шкале):

  • качество блюд, соответствие рецепту (учитывается авторская интерпретация*)
  • презентация официантом блюда
  • подача блюда
  • качество продуктов и соотношение технологии приготовления. У каждого блюда есть стандартная рецептура и правила, на сколько соответствует технология базовому приготовлению (авторское видение не влияет на технологию, шеф может что-то добавлять, но технология приготовления должна соблюдаться)
  • МАСКАНЛАР БАҲОЛАНИШИ МЕЗОНЛАРИ ВА РЕГЛАМЕНТИ. ҲАЙЪАТ АЪЗОЛАРИ МАСКАНЛАРНИ ҚУЙИДАГИ КРИТЕРИЙЛАР БЎЙИЧА БАҲОЛАЙДИ:

    Ошхона:

  • Таомлар сифати, рецептга жавоб бериши (муаллифлик интерпретацияси ҳисобга олинади*)
  • Официант томонидан тортиқ қилиниши
  • Таом тортиғи
  • маҳсулотлар сифати ва тайёрлаш технологияси нисбати. Ҳар бир таомнинг стандарт рецептураси ва тайёрлаш қоидалари мавжуд, технология тайёрлаш асосига қанчалик мутаносиб (муаллифлик нуқтаи назари технологияга таъсир қилмайди, ошпаз нимадир қўшиши мумкин, лекин тайёрлаш технологиясига амал қилиш даркор)
  • Чистота (оценивается по 3-бальной шкале):

  • посуда (целостность, чистота)
  • скатерть (и другой столовый текстиль, если предусмотрены) и элементы сервировки
  • внешний вид официантов
  • общая чистота зала (в рамках санитарных норм)
  • Тозалик (3 балли шкала бўйича баҳоланади):

  • идишлар (бутунлиги, тозалиги)
  • дастурхон (ва бошқа ошхона текстили, агар назарда тутилган бўлса) ва сервировка элементлари
  • официантларнинг ташқи кўриниши
  • залнинг умумий тозалиги (санитария меъёрлари доирасида)
  • Сервис (оценивается по 6-бальной шкале):

  • правильный прием заказа
  • знание официантом меню
  • время подачи блюда (объявлено официантом/подано)
  • общее впечатление от обслуживания
  • Хизмат кўрсатиш (6 балли шкала бўйича баҳоланади):

  • буюртмани тўғри қабул қилиш
  • официантнинг таомнома ҳақидаги билими
  • таом тортиғи учун сарфланган вақт (официант томонидан айтилган/таом тортилган вақти)
  • хизматдан умумий таассуротлар
  • Интерьер (оценивается по 3-бальной шкале):

  • Соответствие интерьера концепции заведения
  • Соответствие посуды, сервировки, оформления меню концепции заведения
  • Оформление униформы персонала. (опционально)
  • Интерьер (3 балли шкала бўйича баҳоланади):

  • Интерьернинг маскан концепциясига мувофиқлиги
  • Идиш, сервировка, таомнома безатилишининг маскан концепциясига мувофиқлиги
  • Ходимлар формасининг ғояси (ихтиёрий)
  • Атмосфера (оценивается по 3-бальной шкале):

  • гостеприимство – приветствие, доброжелательность и сопровождение
  • музыка (да/нет)
  • соответствует ли музыка концепции заведения
  • развлекательная программа (да/нет)
  • Муҳит (3 балли шкала бўйича баҳоланади):

  • меҳмондўстлик - саломлашиш, дўстона муносабат ва кузатиб қўйиш
  • мусиқа (ҳа/йўқ)
  • мусиқа маскан концепциясига мос келадими
  • кўнгилочар дастур (ҳа/йўқ)
  • ПРЕМИИ ВРУЧАЮТСЯ В НОМИНАЦИЯХ:

    1. Гран-При Лучшее Заведение Года - победитель этой премии определяется экспертным Экспертным Жюри Премии, из претендентов в других номинациях, на основании результатов народного голосования и личного опыта.

    2. Лучшее заведение национальной кухни - победитель определяется двумя этапами среди заведений представляющих узбекскую национальную кухню.

    3. Лучшее заведение континентальной (европейской) кухни - победитель определяется тремя этапами среди заведений представляющих кухню “западной гастрономии”.

    4. Лучшее заведение паназиатской кухни - победитель определяется двумя этапами среди заведений представляющих кухню дальневосточного и тихоокеанского регионов (японская, корейская, китайская и т п)

    5. Лучшее заведение турецкой кухни - победитель определяется двумя этапами среди заведений представляющих турецкую кухню.

    6. Лучшее кафе - победитель определяется тремя этапами среди заведений представляющих кофейни, кондитерские, бистро и подобных.

    7. Лучшее заведение быстрого питания - победитель определяется двумя этапами среди заведений быстрого питания, включая пиццерии и доставку фаст-фуд.

    8. Тренд Года - победитель определяется двумя этапами среди заведений представленных в сегменте рынка, который является на этот год трендом среди заведений и их меню.

    9. Лучший интерьер заведения - победитель определяется двумя этапами.

    10. Выбор Рестораторов - победитель определяется представителями и владельцами заведений, которые войдут в short-list по всем номинациям, а также голосуют рестораторы, чьи заведения стали Лауреатами прошлых лет премии. Рестораторы путем собственного голосования выберут достойнейшего в этом году в своей сфере. Голосовать за собственные заведения, конечно же, запрещено.

    11. Открытие года - победитель определяется двумя этапами среди зарубежных заведений открывшихся в этом году в Узбекистане.

    12. Открытие года: Локальный проект - победитель определяется двумя этапами среди локальных заведений открывшихся в этом году.

    13. Лучший шеф-повар - Победитель определяется представителями и владельцами заведений, которые войдут в short-list по всем номинациям. Рестораторы путем собственного голосования выберут достойнейшего в этом году в своей сфере. Голосовать за собственные заведения, конечно же, запрещено.

    14. Лучший ресторанный менеджер - Победитель определяется двумя этапами среди всех заведений Ташкента по итогам которым образуется short-list номинации. Рестораторы путем собственного голосования выберут самого достойного в этому году.

    15. Лучший бар - победитель определяется тремя этапами среди заведений сегмента баров, пивных заведений.

    16. В номинациях “Лучшее Региональное Заведение”, “Лучшее Заведение Самарканда”, “Лучшее Заведение Бухары” (и при появлении отдельных номинации для других регионов в будущем) могут номинироваться только оригинальные заведения указанных регионов, а в номинации “Лучшее Региональное Заведение” только заведения представленные в регионах. Сетевые проекты, филиалы заведений Ташкента, равно как филиалы заведений одного региона не могут номинироваться в категориях других регионов. Региональные заведения могут быть представлены во всех основных номинациях, согласно регламенту.

    МУКОФОТЛАР ҚУЙИДАГИ НОМИНАЦИЯЛАР БЎЙИЧА ТОПШИРИЛАДИ:

    1. Гран-При Йилнинг энг яхши маскани - мазкур мукофот ғолиби бошқа номинациялардаги номзодлар орасидан халқ овози ва мустақил ҳакамлар ҳайъати шахсий тажрибасидан келиб чиққан ҳолда ҳакамлар ҳайъати томонидан аниқланади.

    2. Энг яхши миллий таомлар маскани - ғолиб ўзбек миллий таомлари таклиф қиладиган масканлар ўртасида икки босқичда аниқланади.

    3. Энг яхши континентал (Европа) таомлар маскани - ғолиб “ғарб гастрономияси”ни таклиф қиладиган масканлар ўртасида икки босқичда аниқланади.

    4. Энг яхши паносиё таомлари маскани - ғолиб узоқ шарқ ва тинч океани ҳудудлари ошхонасини (япон, корйс, ҳитой ва ҳ.к.) таклиф қиладиган маканлар ўртасида икки босқичда аниқланади.

    5. Энг яхши турк ошхонаси маскани - ғолиб турк таомлари таклиф қиладиган масканлар ўртасида икки босқичда аниқланади.

    6. Энг яхши кафе - ғолиб фаҳвахоналар, қандолатхоналар, бистро ва шу каби масканлар ўртасида икки босқичда аниқланади.

    7. Энг яхши тез овқатланиш маскани - ғолиб тез овқатланиш маскани, пиццериялар ва фаст фуд етказиб бериш каби масканлар ўртасида икки босқичда аниқланади.

    8. Йил тренди - ғолиб бу йил масканлар ва уларнинг таомномасида тренд бўлган, мазкур сегментдаги масканлар ўртасида икки босқичда аниқланади.

    9. Энг яхши маскан интерьери - ғолиб икки босқда аниқланади.

    10. Рестораторлар танлови - ғолиб барча номинациялар бўйича short-listга кирган масканлар соҳиблари ва вакиллари томонидан аниқланади. Рестораторлар овоз бериш йўли билан бу йил ўз соҳаларининг энг муносибини танлашади. Ўз маскани учун овоз бериш, албатта мумкин эмас.

    11. Йил кашфиёти - ғолиб бу йил очилган масканлар ўртасида уч босқичда аниқланади.

    12. Йил кашфиёти: - Маҳаллий лойиҳа ғолиби - шу йил очилган маҳаллий муассасалар орасидан икки босқичли танлов орқали аниқланади.

    13. Энг яхши бош ошпаз - ғолиб барча номинациялар бўйича short-listга кирган масканлар соҳиблари ва вакиллари томонидан аниқланади. Рестораторлар овоз бериш йўли билан бу йил ўз соҳаларининг энг муносибини танлашади. Ўз маскани учун овоз бериш, албатта мумкин эмас.

    14. Энг яхши ресторан менеджери - ғолиб уч босқичда Тошкентдаги барча масканлар орасида аниқланади. Якунга кўра номинациянинг short-list ҳосил бўлади. Рестораторлар шахсий овоз бериш йўли билан бу йилнинг энг муносибини аниқлайдилар.

    15. Энг яхши бар - ғолиб бар ва пиво масканлари сегментига кирувчи масканлар ўртасида уч босқичда аниқланади.

    16. “Eнг яхши ҳудудий муассаса”, “Самарқанд шаҳрининг энг яхши муассасаси”, “Бухоро шаҳрининг энг яхши муассасаси” номинацияларига номзод сифатида (агар келгусида бошқа вилоятлар бо‘йича ҳам алоҳида номинациялар пайдо бо‘ладиган бо‘лса) фақат ко‘рсатилган вилоятларнинг муассасалари, “Eнг яхши ҳудудий муассаса” номинацияси бўйича эса фақат айни ҳудудларнинг муассасалари кўрсатилиши мумкин. Тармоқли лойиҳалар, Тошкент шаҳридаги муассасалар филиаллари, шунингдек, бир ҳудуддаги муассасалар филиаллари бошқа вилоятлар тоифаларида номзод сифатида ко‘рсатилиши мумкин эмас. Ҳудудий муассасалар низомга мувофиқ барча асосий номинацияларда номзод сифатида кўрсатилиши мумкин.

    ПРОЦЕДУРА ГОЛОСОВАНИЯ:

    Народное голосование: Любой желающий (включая представителей заведений) может проголосовать онлайн в каждой номинации на первом этапе голосования на сайте Премии. Голосовать можно не более одного раза в каждой номинации. Участники голосования не имеют права использовать автоматизированные и прочие нечестные способы набора голосов. Организатор и Жюри оставляют за собой право корректировать количество голосов у недобросовестных участников Премии, а в случае повторных “накруток” — дисквалифицировать их.

    Голосование Большого жюри: Лауреаты премии определяются тайным голосованием Большого Жюри - 50-ю представителями бизнеса, культуры, сферы HORECA и дипломатического корпуса. Каждый член жюри выберет 3 кандидатов в каждой номинации из long-list (10 кандидатов), который будет составлен из лидеров Народного Голосования. Каждый член жюри имеет право внести одно заведение в свой список. Большое Жюри не определяет победителя в номинациях «Лучший Шеф-повар», «Открытие года», «Выбор рестораторов», «Гран-При»

    Экспертное голосование: Члены экспертного совета Премии выбирают лучшие рестораны из всех претендентов в каждой номинации на основании результатов он-лайн голосования и личного посещения всех заведений-претендентов. Решение принимается на заседании в день церемонии вручения премии. В особых случаях решение экспертного жюри, утвержденное протоколом, может определить победителя в номинациях без учета результатов народного голосования на 3 этапе. Для этого жюри обязано провести внутреннее голосование и из числа всех представленных кандидатов определить дополнительных кандидатов. итоги закрепить протоколом.

    Организатором Ежегодной Ресторанной Премии является медиа-группа MYDAY (MYDAYTV), которое не имеет права влиять на результаты выбора народного и экспертного голосования на всех этапах.

    ОВОЗ БЕРИШ ТАРТИБИ:

    Халқ овози:Истаган киши (масканлар вакили бўлса ҳам) овоз беришнинг биринчи босқичида Мукофот сайтида ҳар бир номинацияда онлайн овоз бериши мумкин. Ҳар бир номинацияда фақат бир марта овоз бериш мумкин. Овоз бериш иштирокчилари автоматлаштирилган ва шу каби нотўғри йўллардан фойдаланиб овозни кўпайтиришлари ман этилади. Ташкилотчилар ва ҳакамлар ҳайъати виждонсиз иштирокчилар овозлари миқдорини тўғирлаш, хато такрорланган тақдирда уларни дисквалификация қилиш ҳуқуқини ўзида сақлаб қолади.

    Мукофот совриндорлари бизнес, маданият, HORECA соҳаси ва дипломатик корпуснинг 50 нафар вакилидан иборат Катта ҳакамлар ҳайъати томонидан яширин овоз бериш йўли билан аниқланади. Ҳакамлар ҳайъатининг ҳар бир аъзоси халқ овоз бериши натижасида тузилган лонг-листдан (10 нафар номзод) ҳар бир номинацияда 3 нафар номзодни танлайди. Ҳакамлар ҳайъатининг ҳар бир аъзоси битта муассасани ўз рўйхатига киритиш ҳуқуқига эга. Катта Ҳайъат «Энг Яхши Бош Ошпаз», «Йил Очилиши», «Рестораторлар Танлови», «Гран-При» номинацияларида ғолибни аниқламайди. Ҳар бир муассаса Катта ҳакамлар ҳайъати томонидан фақат битта номинацияда эътироф этилииши мумкин.

    Ҳакамлар ҳайъати овози: Ҳакамлар ҳайъати аъзолари ҳар бир номинацияда онлайн овоз бериш натижасида энг кўп овоз тўплаган ресторанлардан энг яхшисини овоз бериш натижаси ва ўз шахсий фикрларидан келиб чиққан ҳолда аниқлайдилар. Қарор мукофот тақдимоти куни ўтказиладиган йиғилишда қабул қилинади. Айрим холатларда ҳакамлар ҳайъатининг протокол билан тасдиқланган қарори халқ овозини инобатга олмаган ҳолда учинчи босқида ғолибни аниқлаши мумкин.

    Ҳар йилги Ресторан мукофоти ташкилотчиси MYDAY (MYDAYTV) медиа гуруҳи бўлиб, у барча босқичларда халқ ва эксперт овоз бериш натижаларига таъсир ўтказиш ҳуқуқига эга эмас. Маросим ташкилотчиси - MYDAY (MYDAYTV) медиа гуруҳи.

    Вручение Наград Победителям и Церемония Награждения:

    После определения во втором этапе (Он-лайн Голосование) Жюри объявляет победителями «Выбор Посетителей» три заведения, набравших наибольшее количество голосов, в каждой категории. Победителям вручаются дипломы I, II, III степени, согласно количеству набранных голосов. Оглашение победителей происходит на сайтах MYDAY.UZ и AWARD.MYDAY.UZ, а также в социальных сетях.

    Все три лауреата «Выбор Посетителей» в каждой категории являются претендентами участников шорт-листа Премии. Однако, наличие звание лауреата не гарантирует попадания в шорт-лист Премии, равно как и участия представителей заведений-лауреатов в Церемонии Награждения. Процедура описана в регламенте «Экспертное Голосование».

    Не более чем за 72 часа до Церемонии Награждения Жюри определяет шорт-лист из 3 номинантов в каждой категории, путем голосования. Финальный шорт-лист номинантов, складывается на основании подсчета голосов каждого из членов Жюри.

    Лауреаты Премии выбираются, путем тайного голосования всеми членами Жюри на самой Церемонии, из шорт-листа премии непосредственно на Церемонии Награждения. При голосовании присутствует представитель независимой аудиторской компании, который подсчитывает результаты голосов, вписывает Лауреата в карту победителя и запечатывает конверт. Вскрытие конверта с результатом голосования и определения победителя, происходит непосредственно на сцене во время объявления победителя.

    Решение Жюри не подлежит обсуждению и является окончательным. В случае подозрения в некорректном голосовании и результатах, руководитель ЛЮБОГО заведения-номинанта на Премию, вправе обратиться письменно к Жюри и потребовать проверки протоколов голосования. Процедура ознакомления производится в присутствии не менее одного члена Жюри и представителя Организатора. Получать и снимать копии протоколов запрещается.

    В случает обнаружения нарушения Жюри проводит чрезвычайное заседание, на котором выносит решение по данному инциденту, вплоть до отмены результата. Дальнейшее решение и процедуры оформляются отдельным протоколом заседания Жюри, результаты которого доводятся до участников, вплоть до публикации в средствах массовой информации.

    Торжественная Церемония Награждения Премии Meal&Drink Choice Award проводится в конце января следующего года. Организатором Церемонии является медиа-ресурс MYDAY.UZ. Количество и поименный список приглашенных является исключительной прерогативой Организатора. Статус лауреата «Выбор Посетителей», попадание в шорт-лист номинантов не дает гарантированного участия в Церемонии и тем более не является обязательством Организатора.

    По решению Жюри номинанты могут быть приглашены в лице одного представителя независимо от количества представительства в нескольких категориях в качестве номинанта в шорт-листе Жюри.

    Приглашение является персональным, без права передачи или делегирования представительства без уведомления Организатора не менее чем за 72 часа до Церемонии. Лица не подтвердившие свое присутствие или не соответсвующие указанному в приглашении для участия в Церемонии, а тем более для получения возможной награды не допускаются. В случае отсутствия представителя номинанта при оглашении его победителем, Премия и Диплом передаются курьером в течении месяца по месту нахождения заведения-Лауреата.

    Публикация списка Лауреатов Премии Meal&Drink Choice Award в СМИ производится независимо от присутствия, физического получения Премии и Диплома на Церемонии.

    Ғолибларга мукофотларни топшириш ва тақдирлаш маросими:

    Иккинчи босқичда (он-лайн овоз бериш) аниқлангандан сўнг ҳакамлар ҳайъати ҳар бир тоифадаги энг кўп овоз олган учта маскан, «Меҳмонлар танлови» ғолибларини эълон қилади. Ғолибларга тўпланган овозлар сонига кўра I, II, III даражали дипломлар топширилади. Ғолибларни эълон қилиш MYDAY.UZ ва AWARD.MYDAY.UZ сайтларида, шунингдек, ижтимоий тармоқларда амалга оширилади.

    Ҳар бир номинациядаги «Меҳмонлар танлови» учта лауреати мукофот иштирокчилари қисқа рўйхати номзодлари ҳисобланади. Бироқ, лауреат унвони мавжудлиги мукофотнинг қисқа рўйхатига кириш, шунингдек, тақдирлаш маросимида лауреат бўлган муассасалар вакилларининг иштирок этишига кафолат бермайди. Жараён овоз бериш тартибининг «Ҳакамлар ҳайъати овози» қисмида кўрсатилган.

    Тақдирлаш маросимидан кўпи билан 72 соат олдин ҳакамлар ҳайъати ҳар бир номинацияда 3 номзоддан иборат қисқа рўйхатни овоз бериш йўли билан белгилайди. Номзодларнинг якуний қисқа рўйхати Ҳакамлар Ҳайъатининг ҳар бир аъзоси овозларини ҳисоблаш асосида тузилади.

    Мукофот совриндорлари маросимнинг барча Ҳайъат аъзолари томонидан мукофотнинг қисқа рўйхатидан бевосита тақдирлаш маросимида яширин овоз бериш йўли билан танланади. Овоз бериш жараёнида мустақил аудиторлик компаниясининг вакили қатнашади ва овоз бериш натижаларини ҳисоблаб, Лауреатни совридорнинг картасига киритади ва конвертни муҳрлайди. Овоз бериш натижасида ғолибликни қўлга киритган номзод беркитилган конвертни очиш бевосита саҳнада, ғолибни эълон қилиш вақтида амалга оширилади.

    Ҳакамлар ҳайъатининг қарори муҳокама қилинмайди ва якуний ҳисобланади. Нотўғри овоз бериш ва натижалардан шубҳаланган ҳар қандай мукофот учун номзод бўлган муассаса раҳбари ҳакамлар ҳайъатига ёзма равишда мурожаат қилиши ва овоз бериш протоколларини текширишни талаб қилиш ҳуқуқига эга. Танишиш жараёни ҳакамлар Ҳайъатининг камида битта аъзоси ва ташкилотчи вакили иштирокида амалга оширилади. Протоколларнинг нусхаларини олиш ва нусха олиш тақиқланади.

    Хатолик аниқланган тақдирда Ҳакамлар ҳайъати фавқулодда йиғилиш ўтказади, унда бу ҳодиса юзасидан қарор қабул қилинади, ҳаттоки натижа бекор қилиниши ҳам мумкин. Кейинги қарор ва тартиб-қоидалар ҳакамлар ҳайъатининг алоҳида баённомаси билан расмийлаштирилади, натижалари иштирокчиларга эълон қилинади ва оммавий ахборот воситаларида ҳам чоп этилиши мумкин.

    Meal&Drink Choice Award мукофотининг тантанали тақдирлаш маросими келгуси йилнинг январ ойи охирида бўлиб ўтади. Маросимнинг ташкилотчиси MYDAY.UZ медиа-ресурсидир. Таклиф этилганларнинг сони ва номлари кўрсатилган рўйхат Ташкилотчининг мутлақ имтиёзли ҳуқуқидир. Лауреатнинг «Меҳмонлар танлови» мақоми, номзодларнинг қисқа рўйхатига кириш ва тақдирлаш маросимда иштирок этиш кафолатини бермайди ва асло Ташкилотчига мажбурият юкламайди.

    Ҳакамлар ҳайъати қарорига кўра, номзодлар ҳакамлар Ҳайъатининг қисқа рўйхатида номзод сифатида бир нечта номинациядаги кўрсатилган бўлишидан қатъи назар, битта вакил сифатида таклиф қилиниши мумкин.

    Таклифнома шахсий бўлиб, Ташкилотчини Маросимдан камида 72 соат олдин огоҳлантирмасдан бошқа вакилга топшириш ёки йўнлантириш ҳуқуқига эга эмас. Маросимда иштирок этишини тасдиқламаган ёки таклифномада кўрсатилган номга мос келмаган шахслар, ҳаттоки мукофот олиши мумкин бўлган вакиллар ҳам Маросимга киритилмайди. Номзод ғолиб деб эълон қилинган вақтда маскан вакили йўқ бўлса, унинг Соврини ва диплом Лауреат-маскан жойлашган жойга бир ой давомида курьер орқали етказилади.

    Оммавий ахборот воситаларида Meal&Drink Choice Award мукофоти совриндорлари рўйхатини эълон қилиш маросимда шахсан иштирок этиш, мукофот ва дипломни олишидан қатъий назар амалга оширилади.